Kan du dele din reaksjon da du ble annonsert som vinner av denne prisen?


"Jeg var på jobb, i et møte med andre formenn. Vi hadde datamaskinen på, og jeg hørte navnet mitt bli annonsert. Det var en blanding av glede og overraskelse for meg fordi jeg ærlig talt trodde den andre kandidaten hadde bedre sjanse. Kort tid etter begynte telefonen min å ringe, og flere kolleger kom for å gratulere meg. Det var et flyktig øyeblikk av berømmelse, som føltes veldig bra," sier han med et smil.

Konkurransen var tøff med mange nominasjoner. Hva, etter din mening, var grunnen til at nettopp du vant?


"Vel, for det første tror jeg fast på at jeg ikke kunne ha utmerket meg uten støtten fra kollegene mine. Hver enkelt av dem spiller en avgjørende rolle for min suksess og bidrar betydelig til selskapets resultater.
Dessuten har jeg en genuin lidenskap for å hjelpe andre og være vitne til deres prestasjoner i rollene sine. Selv om de ikke eksplisitt søker min assistanse, streber jeg alltid etter å identifisere måter å støtte dem på for å prestere bedre. Å være tilgjengelig på arbeidsplassen er noe jeg verdsetter høyt, sier Plukas.


Helse, sikkerhet og miljø er viktig for Romualdas, og mer enn én gang har han tatt proaktive tiltak for å forbedre sikkerheten på stedet.


-Et massivt oljeraffineri som Mongstad huser utallige nødstrømbrytere plassert i nærheten av kritisk utstyr. Å utløse en av disse bryterne ved et uhell kan ha alvorlige konsekvenser for driften. Derfor må det utøves størst mulig forsiktighet når man jobber rundt dem under renovering av et område, forklarer han.
Etter å ha vurdert ulike metoder kom Romualdas opp med en løsning for å ytterligere styrke sikkerheten.
-Jeg utviklet en beskyttelses boks for å forhindre utilsiktet aktivering av disse knappene samtidig som vi sikrer tilgjengelighet under reelle nødsituasjoner. Vår klient ble heldigvis begeistret, og har allerede innført denne løsningen.

Hva er en god dag på jobben for deg?


-Å våkne opp i godt humør er alltid en flott måte å starte dagen på. En positiv holdning har en bølgeeffekt og kan løfte hele teamet, noe som fører til bedre ytelse. Derfor starter jeg ofte dagen med å dele en vits, sette en positiv tone og forhåpentligvis gjøre dagen lysere for alle. På morgenmøtet starter vi alltid med å gjennomgå A-standard for å sikre sikkerhet, kvalitet, effektivitet, effektiv risikostyring og overholde beste praksis. Vi utfører en grundig inspeksjon av sikkerhetsutstyret vårt, inkludert briller, hansker og annet utstyr, før vi drar ut på feltet for å begynne oppgavene våre, sier han.
Sikkerhet er vår øverste prioritet, og det er avgjørende at alle mine kolleger kommer hjem fra jobb like hele som da de kom, understreker han.


Planlegging er alt!

"I løpet av mine år med erfaring har jeg forstått volatiliteten i situasjoner, der endringer kan skje uventet. Derfor har jeg alltid beredskapsplaner på plass - plan A, plan B, og noen ganger til og med plan C - for å sikre jevn drift hver dag.
I tillegg prioriterer jeg å forberede teamet mitt på kommende oppgaver i god tid, slik at de kan forberede seg mentalt. Til syvende og sist setter en kombinasjon av beredskap og positiv moral scenen for vellykkede dager," konkluderer han.